Mijn kind heeft ADHD

Wat nu als je kind ADHD heeft?

Misschien heb je als ouder eerst wat “anders” gedrag gemerkt. Misschien was school degene die je erop wees dat je kind “anders” is.

Vervolgens is er waarschijnlijk een hele periode geweest waarin je twijfelt aan jezelf, aan je kind, aan je opvoedkwaliteiten etc. En daarna kwamen waarschijnlijk de onderzoeken…..

ADHD onderzoek bij je kind

Onderzoeken waarbij je als ouders hele vragenlijsten in moest vullen, je kind werd geobserveerd en leerkrachten en “professionals” moesten vragenlijsten invullen en uiteindelijk kwam daar dan de persoon die vaststelde dat je kind de diagnose ADHD heeft.

Dit hele proces heeft uiteraard veel indruk op jou en je kind gemaakt en heeft jullie veel negatieve energie gekost! Sommigen zullen blij zijn met de diagnose en zien dit als een bevestiging en verklaring. Anderen zullen het juist niet fijn vinden en hadden gehoopt dat het allemaal anders was.

Behandeling van ADHD bij je kind

 • Medicatie

  Ritalin, Conserta of andere medicatie waarbij de symptomen worden bestreden, worden vaak als optie gegeven. Medicatie heeft uiteraard altijd kans op bijwerkingen (korte en lange termijn), moet op maat worden aangepast en ieder kind reageert er anders op. Medicatie is een niet natuurlijk product wat je je kind dagelijks geeft.

 • Gedragstherapie bij je kind

  Ook wordt er soms gedragstherapie bij je kind aangeboden. Hierbij “leert” het kind dat het vooral niet zichzelf mag zijn en anders moet reageren, zodat andere mensen hem/haar wel aardig gaan vinden en zullen accepteren. Misschien klinkt dit bot, maar zo voelt, mijn inziens, een kind het als het gedragstherapie krijgt.

  Daarnaast ben ik van mening dat het kind niets verkeerd doet, maar reageert op bepaalde zaken vanuit omgeving. En daarnaast is nu eenmaal iedereen, dus ook ieder kind, anders. Ik ben zelf ook een persoon die gevoelig is en het niet fijn vindt als de sfeer niet goed is. Zo kunnen kinderen op op bepaalde zaken reageren en ergens last van hebben. Zoek naar de oorzaak..

 • Naar de kern

  Zoals je merkt ben ik geen voorstander van medicatie, zeker niet op lange termijn en zeker niet als de oplossing.

  En ook ben ik geen voorstander van gedragstherapie bij kinderen. Ouders kunnen dit prima zelf, met de juiste tips en tools.

  Er zijn verschillende natuurlijke of alternatieve opties. Hieronder volgt mijn aanpak, waarbij ik naar de kern van het probleem ga, op een natuurlijke, liefdevolle en oplossingsgerichte wijze waarbij het kind en ouder er alleen maar gezonder en gelukkiger van worden!

 • Kindertolk

  Als kindertolk vertaal ik het gedrag van je kind. Ik ga hiermee naar het onbewuste, onverwerkte stuk van jou als ouder. Iedereen heeft als kind van alles meegemaakt en iedereen heeft nu nog zaken lopen waar je soms onbewust meer last van hebt, dan je dus bewust weet. Middels de Present Child Methode® kom ik erachter wat je kind duidelijk wil maken met zijn/haar gedrag. Je kind spiegelt jou.

 • Orthomoleculair kindervoedingsadviseur

  Vervolgens kijk ik als orthomoleculair kindervoedingsadviseur wat je qua voeding kunt aanpassen zodat je kind de beste voeding krijgt! Ik kijk samen naar jullie eetpatroon en vervolgens krijg je praktische tips waarbij je op gebied van voeding en drinken aan de slag kunt om je kind een zo goed mogelijke basis te geven. Je voed de darmen van je kind met voeding waar je kind van groeit. Met voeding waarbij de bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk stabiel blijft, zodat je kind geen schommelingen ervaart en daar last van kan hebben. We kijken of er speciale voeding is waar je kind mogelijk heftig op reageert en gaan hierbij samen op onderzoek. Belangrijk is dat we de leefstijlwijze aanpassen en niet op dieet gaan! Je kind hoort te kunnen genieten als een kind! Liefdevol, verantwoord en gezond zijn de basis.

 • Magnetiseren - het lichamelijke aspect

  Als laatste ben ik magnetiseur ofwel handoplegging zoals velen het zullen herkennen. Ik heb deze kwaliteit van mijn opa gekregen, die zelf een succesvol handoplegger was en velen mensen heeft mogen helpen. Als magnetiseur behandel ik zowel ouder als kind. Ouder heeft emotionele blokkades die bij het kindertolken naar voren zijn gekomen. Kind heeft lichamelijke blokkades door voeding, stress, medicatie, antibiotica etc. Beiden behandel ik door middels mijn handen de energie weer te laten stromen in je lijf. Ik straal met mijn handen een krachtige energie uit, die werkt als een soort hogedrukreiniger die de blokkades opheft. Waardoor je zelfgenezend vermogen van je lichaam de energie weer kan laten stromen en jij je weer fijn voelt. Dit voelt heel warm en ontspannen. En je blokkades gaan na meestal 3-4 keer weg, afhankelijk hoe groot de blokkade is.