Waarom water drinken?

De wereld bestaat voor 70 % uit water, zo ook ons lichaam! Water is de kern van ons leven, zonder water is er geen leven! Er is geen enkele lichaamsfunctie die niet afhankelijk is van water. Het lichaam scheidt normaal ongeveer 4 liter water per dag uit. Dat moet ook weer aangevuld worden. Zo is het belangrijk te drinken wanneer je dorst hebt. Dat klinkt heel simpel, maar heel vaak negeren we die signalen. Probeer te luisteren naar die signalen. En probeer je kinderen hierin te stimuleren hiernaar te luisteren. Het beste hoe je dat doet is door vooral water aan te bieden en dit voor het eten aan te bieden.

Bij gezonde voeding hoort niet alleen eten, maar ook drinken. En daar kan ik heel kort in zijn; water! Alle andere dranken, ook de meest fruitige gezonde ranja is minder gezond dan water. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je kind nooit meer ranja mag, maar zie dit wel als een extraatje, bijvoorbeeld dus maximaal 1 glaasje per dag. Frisdrank hoort een kind nog niet te drinken, er zit niets goeds in en het kost het lichaam enorm veel energie om dit te verwerken en te herstellen.

Hoeveel water heb je nodig?

Het is een handig advies om ’s ochtends op nuchtere maag voordat je iets anders eet of drinkt, een glas water drinkt. Bij kinderen is een heel glas soms wat veel (afhankelijk van de leeftijd en grootte van het glas), maar zet het water er eerst neer, voordat er eten komt. Dan is het ook geen “moetje” en drinken kinderen uit zichzelf eerst. En vervolgens 10 minuten voor elke maaltijd. Voor de maaltijd is beter dan tijdens of vlak erna i.v.m. water dat maagsap verdunt. En voor het spijsverteringsproces is dit niet handig en kun je hiermee klachten krijgen.

Zorg dus dat je (liefst 10 minuten) voor een maaltijd een glas water drinkt, dan krijg je tijdens de maaltijd en vlak erna geen dorst. En daarnaast eet je minder wat in geval van ons volwassenen, vaak een gunstige bijkomstigheid is. Voor kinderen is het van belang dat ze eten wat ze nodig hebben, maar dat ze ook geen last hebben van de spijsverteringsklachten die kunnen optreden als je tijdens of vlak na de maaltijd drinkt. Dus ook voor kinderen is het verstandig dit aan te leren.

En zoiets als 10 glazen per dag of 8 of minimaal 2 liter is allemaal niet nodig om bij te houden, als je leert luisteren naar je dorstsignalen. Zo heb je in de zomer meer dorst en meer water nodig, omdat je ook meer water verliest. En tijdens en na het sporten zal je ook meer dorst hebben en na intensieve inspanning ook. Dus je hoeft niets bij te houden, alleen maar meteen te drinken als je lichaam jou een signaal van dorst geeft. Vaak voelt dit alsof je speeksel in je mond veranderd. Ga hierop letten hoe dit bij jou voelt en ook hoe het voelt als je hier meteen naar luistert. En door dit met kinderen te bespreken hoe het voelt en dat het belangrijk is hiernaar te luisteren, leg je een goede basis!

Water als medicijn

Water kan worden gebruikt als medicijn, zowel ter genezing als ter preventie van talloze ziekten. Ons drinkwater zou niet gefilterd hoeven worden, volgens de Nederlandse waterleidingbedrijven. Filters zouden nutteloos en zelfs gevaarlijk zijn volgens hen, omdat ze vuil kunnen worden en als ze dan niet op tijd schoon worden gemaakt, kan het water weer vervuild raken. Maar hoe kan het dan dat de filters vuil worden en daardoor een gevaar voor de gezondheid vormen? Dit spreekt elkaar tegen. Ons drinkwater is zuiver genoeg om er niet ziek van te worden, kan men beter stellen. Echter voedt het ons lichaam onvoldoende! En dit is wat we voor onszelf en voor onze kinderen willen!

Zo noemt dokter Roy Martina, een bekende Amerikaans arts en auteur van “water als bron van vitaliteit” een aantal ziekten die een relatie kunnen hebben met water (tekort); dehydratie, depressie en ME, hoge bloeddruk, artritis en reuma, allergieën en astma, diabetes, lage rugpijn, angina pectoris (pijnklachten in de hartstreek), nekpijn, hoofdpijn en cholesterol.

Waterfilters e.d.

Ik heb er een en ander over gelezen en er zijn meerdere oplossingen voor schoon water; zoals omgekeerde osmose, koolstoffilters, ultraviolette sterilisatie, waterverzachters, water koken of  waterdestillatie. Allen hebben voor-, maar zeker ook nadelen!

Echter de beste oplossing, mijn inziens (en ook o.a. dokter Roy Martina) is gevitaliseerd water. Dit betekent water dat veel meer energie bevat en vitaler is. De mineralen in dit water zijn in colloïdale toestand. Colloïdaal houdt onder andere in: niet opgelost, maar ook niet vast; de stoffen zweven als het ware in het water, in ultra kleine deeltjes. Het blijkt dat mineralen in een colloïdale suspensie direct door het lichaam worden opgenomen! Die colloïdale oplossing in het water kan worden bereikt door de werveling van bruisend water; de draaikolkjes schuiven met verschillende snelheden langs elkaar. Volgens Rudolf Steiner wordt energie gecreëerd door onder andere de oplossingen te roeren. Een bepaalde energie (bv van een ganzenei) kan worden gebruikt om water een speciale, magnetische eigenschap te geven. Deze eigenschap is harmoniserend voor de mens. Het blijkt het zelfreinigende vermogen van het water te herstellen. Het verlevendigde water verliest nooit aan kracht, wat er ook mee gebeurd.

Alles is energie….

Gewoon leidingwater heeft een lage energie, dus een lage trillingskracht en kan door apparatuur worden verhoogd in energie. Water afkomstig uit dit apparaat heeft een veel hogere energietrilling en staat die energie af aan de mens. Gewoon water met zijn lage energieniveau onttrekt juist energie aan de mens. Met Kirlian-fotografie is aangetoond dat verlevendigd (ofwel gevitaliseerd) water een veel hoger energieniveau heeft.

Overal…

Het apparaat kan natuurlijk geen afvalwater in bronwater veranderen, maar het kan wel weer energie, dus leven in het water brengen, zodat het zijn eigen natuurlijke vermogen tot herstel krijgt. Een fijne bijkomstigheid is dat het water smaakvol en zacht wordt en dat er beduidend minder kalk in zit, wat voor alle apparatuur erg fijn is. En wat ik zelf ook een heel groot voordeel vindt bij het apparaat is dat dit wordt aangesloten op de leiding waar deze het huis binnen komt. Dat betekent dat overal in en om huis waar water uit de kraan komt, gevitaliseerd is. Je drinkt dus uit alle kranen gevitaliseerd water, maar je doucht of baddert ook in gevitaliseerd water. Dit is natuurlijk ook erg fijn voor je huid, aangezien door de warmte alle poriën open gaan staan en je juist alles in je huid opneemt. Ikzelf merk ook echt een duidelijk zachtere huid dan voorheen. En ook je moestuin of andere planten worden gevoed met gevitaliseerd water en ook dat zal je merken!

Gevitaliseerd water dus…

Het is duidelijk dat ik gevitaliseerd water aan iedereen aanraadt die aan zijn gezondheid wil werken, net als dat ik gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en een gezonde mindset zal aanraden. Mocht je meer informatie willen over waar dit te verkrijgen, kun je me altijd persoonlijk benaderen; ik heb een fijne samenwerking met een bedrijf waar ik zelf heel tevreden mee ben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *