Wat doet een kindertolk?

Als kindertolk vertaal ik het gedrag van je kind. Ik ga naar de oorzaak; naar de kern van het probleem. Dit doe ik door het gedrag van je kind te vertalen. Dit vertalen gaat volgens de PresentChild® Methode. Op deze manier komen we erachter wat de reden is voor het gedrag van je kind en hoe dit in relatie staat tot jouzelf. Vaak is het een spiegel naar een onbewust stuk van de ouder zelf. Als we na de vertaling erachter zijn wat er speelt, coach ik het verdere proces hierin. Zodat waarvoor je kwam, het gedrag van je kind, ook opgelost gaat worden. Als je namelijk de kern bij jezelf aanpakt, verandert het gedrag bij je kind vanzelf.

Waarom spiegelt een kind?

Een kind voelt energie. Zoals iedereen weet dat dieren ook voelen wat voor energie je uitstraalt, zo voelen kinderen dit ook! Als ouder heb je vaak nog onbewust last van oude emoties. Dit kan zijn dat je vervelende emoties weg hebt gestopt of dat je nu ergens tegenaan loopt wat je veel energie kost. Zodra dit hetzelfde energieveld bereikt, bijvoorbeeld doordat het over hetzelfde thema gaat, dan voelen kinderen die energie. Hier hebben zij last van! Daardoor reageren zij anders, anders dan jij wilt en anders dan je van ze gewend bent. Dit is om jou duidelijk te maken dat hier nog negatieve energie hangt en je deze beter alsnog op kunt ruimen. Zodat je zelf helemaal vrij kunt zijn van oude emoties en kunt opvoeden zoals jij dit zelf graag wilt en niet vanuit patronen of overtuigingen waar je zelf eigenlijk niet achter staat.

Hoe gaat het kindertolken in zijn werk?

Het gehele proces werk ik alleen met de ouder, ik zie het kind zelf niet. We plannen 3 gesprekken: een intake, een terugkoppeling en een follow-up. Bij de intake vraag ik je van alles over je kind en het betreffende “probleem”. Daarna vertaal ik zelf het gedrag van je kind. Bij de terugkoppeling kijken we samen naar de vertaling en wat dit voor jou en je kind betekent. Na de terugkoppeling plannen we nog een follow-up gesprek, meestal na 2 a 3 maanden, om eens te kijken hoe het dan gaat. Meestal is er dan al aardig wat veranderd en kunnen we kijken of er nog verdere begeleiding wenselijk is of dat het zo voldoende is. Alle gesprekken duren ongeveer 2 uur.