Wat doet een kindertolk?

Als kindertolk vertaal ik het gedrag van je kind. Ik ga naar de oorzaak; naar de kern van het probleem. Dit doe ik door het gedrag van je kind te vertalen. Dit vertalen gaat volgens de PresentChild® Methode. Op deze manier komen we erachter wat de reden is voor het gedrag van je kind en hoe dit in relatie staat tot jouzelf. Vaak is het een spiegel naar een onbewust stuk van de ouder zelf. Als we na de vertaling erachter zijn wat er speelt, coach ik het verdere proces hierin. Zodat waarvoor je kwam, het gedrag van je kind, ook opgelost gaat worden. Als je namelijk de kern bij jezelf aanpakt, verandert het gedrag bij je kind vanzelf.

Waarom spiegelen kinderen?

Kinderen spiegelen ons als ouders omdat we ergens nog (onbewust) last van hebben. Kinderen voelen deze energie met een negatieve lading en hebben daar last van. Ze willen dat wij hier alsnog iets aan gaan doen en ervoor zorgen dat we oude overtuigingen los kunnen laten en vrijuit kunnen leven. Hier hebben wij profijt van en onze kinderen!

Hoe gaat een kindertolk te werk?

Het gehele proces werk ik alleen met de ouder, ik zie het kind zelf niet. We plannen 3 gesprekken: een intake, een terugkoppeling en een follow-up. Bij de intake vraag ik je van alles over je kind en het betreffende “probleem”. Je kunt hierbij denken aan gedragsproblemen als ADHD, ADD, autisme, maar ook huilbaby’s, woede aanvallen, niet luisteren, boosheid etc.
Daarna vertaal ik het gedrag van je kind. Bij de terugkoppeling kijken we samen naar de vertaling en wat dit voor jou en jouw kind betekent. Na de terugkoppeling plannen we nog een follow-up gesprek, meestal na 2 of 3 maanden, om eens te kijken hoe het dan gaat. Meestal is er dan al aardig wat veranderd en kunnen we kijken of er nog verdere coaching wenselijk is of dat het zo voldoende is. Alle gesprekken duren ongeveer 2 uur.