Wat is magnetiseren?

Als magnetiseur kan ik middels handoplegging blokkades opheffen en de energie weer laten doorstromen. Ik zie het voor me als een buis die verstopt is. Door er een hogedrukreiniger op te zetten (in dit geval de energie via mijn handen) wordt deze buis weer schoongespoeld. Na 1 keer is deze al wat schoner en na 3 of 4 keer is de buis weer helemaal schoon. Dan kan de energie weer erdoorheen stromen. Dit is wat ik doe als magnetiseur.

Doordat mijn opa een succesvol magnetiseur was, ben ik met het idee hiervan opgegroeid. Inmiddels heb ik mijn diploma “magnetiseur” behaald en heb ik vooral ook veel mogen oefenen. Als je ergens lichamelijke en/of emotionele klachten of blokkades heeft, wil ik je graag helpen! Bij blokkades kunt je denken aan blessures, ontstekingen, chronische pijn, depressie, reflux (baby), eczeem, hoofdpijn, buikpijn, onrustige darmen etc.

Omdat ook vaak voeding een rol speelt en voeding het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan versterken, bied ik ook een pakket aan met voedingsadvies. Hierbij krijg je een intake met analyse, advies en begeleiding.

Wat doet een magnetiseur?

Tijdens een behandeling lig je op een massagetafel. Ik begin met een algemene behandeling waarbij ik je hele lichaam energie geef en voel waar de blokkades zitten. Hierbij raak ik je niet aan. Ik heb extra aandacht voor de chakra’s en auralagen om deze open te zetten en te vullen met energie. Tijdens deze algemene behandeling voel ik waar blokkades zitten en waar ik vervolgens extra aandacht en energie aan kan geven. Nu leg ik mijn handen op de blokkade(s) zodat de energie er beter doorheen kan. Je voelt hierbij vaak een aangename warmte.

En als je voor het pakket kiest kijken we ook naar je voeding. Door deze algehele behandeling wordt alles aangepakt waardoor je lichaam snel hersteld.

Een behandeling duurt 45-60 minuten. Meestal is de klacht verminderd/ opgelost na 3 à 4 behandelingen.

Wat is een goede magnetiseur?

Wat jij een goede magnetiseur vindt, moet je zelf bepalen natuurlijk. Ik vind het belangrijk dat het probleem waarvoor je komt, wordt opgelost. Dit doe ik middels magnetiseren en middels leefstijltips voor een blijvende oplossing.

Iedereen heeft energie en kan energie geven en toch is er verschil. Ik vergelijk het met voetbal. Iedereen kan leren voetballen, maar niet iedereen is Johan Cruijff.. Nu wil ik mezelf geen Johan Cruijff van het magnetiseren noemen, maar je kunt ook goed zijn in de eredivisie 😉

Ik ben al meerdere keren bij Berit Smits geweest voor een magnetische behandeling. Ik had last van een peesontsteking in mijn knie met als gevolg dat ik veel pijn had en amper kon lopen, fietsen etc. Ik was op dat moment ook onder behandeling van een fysiotherapeut en die gaf aan dat dit wel een week of zes zou kunnen duren. Voor mijn knie heb ik drie magnetische behandelingen gehad. De pijn trok tijdens de behandeling weg en ik kon al meteen beter lopen. Na de behandelingen was ik van de pijn en de peesontsteking af en kon ik binnen drie weken weer alles. De fysiotherapeut vond het snelle herstel verrassend.

Omdat de vorige behandeling zo goed bevallen was, heb ik Berit gevraagd of ze via het hoofd een algehele behandeling kon geven om te kijken wat voor effect dit zou hebben. Na deze behandeling voelde ik me fitter, beter en meer ontspannen dan voorheen.

Mijn zoontje van elf had een sportblessure aan zijn hiel. Hij had veel pijn en kon zijn favoriete sport freerunning niet uitoefenen. Tikkertje spelen tijdens de pauze op school was al te pijnlijk. Mijn zoontje zou zijn kinderfeest in een trampolinepark gaan vieren en we konden het feestje niet meer annuleren. We hadden hem al gezegd dat hij waarschijnlijk niet kon meedoen. In de ochtend voor zijn feestje heeft Berit een behandeling gegeven. Mijn zoontje vertelde “mama, het was heel raar maar de pijn stroomt gewoon weg”. Hij heeft die middag kunnen genieten van zijn kinderfeest en zonder pijnklachten trampoline gesprongen.